top of page
  • mvr

Waarom is een gedwongen openbare verkoop zo nadeling.

Een gedwongen openbare verkoop is een verkoop die in gang gestoken wordt door een bank. Je hebt achterstand met je lening, en de bank heeft je al maanden en maanden verwittigd dat het zo écht niet verder kon; en ten einde raad gaat de bank naar de beslagrechter om de woning te mogen verkopen.

Het grote probleem situeert zich bij de oude woningen. Immers; dit soort woning moet vaak gerenoveerd worden , en je moet dus over voldoende fondsen beschikken om deze woning aan te kopen, plus de aankoop kosten te betalen; en dan nog eens te renoveren.

Omdat er slechts weinig kooplustigen zijn die over genoeg financiële middelen beschikken, zijn het vaak opkopers of investeerders die afzakken naar dit soort openbare verkopingen; om een slag te slaan. Gevolg daarvan is dat de eigenaar niet alleen zijn woning kwijt geraakt; maar vaak ook nog maar weinig geld overhoudt na dit bankbeslag.

Zoals ook Test Aankoop onlangs schreef is het belangrijk voor de eigenaar om te trachten alleszins de openbare verkoop van een woning te vermeiden; en andere oplossingen te zoeken.


Ooit al ervaringen gehad met openbare verkoop? Mail ons uw ervaringen.


DEW

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page