top of page
  • mvr

Tunnelvisie uitgelegd - deel2

Bijgewerkt op: 18 jul.

Algemeen : Moeilijk kunnen toegeven dat men fout zat; en dat men dus helemaal opnieuw moet beginnen.

Gerechtelijk: Moeilijk kunnen toegeven dat alle schade die men al heeft aangericht ( mensen in voorhechtenis gezet); niet terecht was.Algemeen : Zelfs als er een punt is bereikt waarop algemeen wordt ingezien dat het project beter niet had kunnen worden gestart, wordt het toch doorgezet omdat de besluitvorming al te ver heen is of omdat er al veel geld aan de voorbereiding is besteed.

Gerechtelijk : Voor een onderzoeksrechter is het bijzonder moeilijk om tijdens een onderzoek dat al heel lang in de verkeerde richting liep; te moeten aanvaarden dat vele onderzoeksdaden, en zelfs een voorhechtenis nooit had mogen plaatsvinden. Vooral het feit dat de rechter van de raadkamer een enorm vertrouwen op de vertrouwde onderzoeksrechter had maakt het voor de onderzoeksrechter nog moeilijker om op haar stappen terug te keren, want ik doe dit al 12 jaar en dus zal ik het wel weten.


wordt vervolgd


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De deontologie van de advocaat laat geen actieve werving toe van cliënten. Deze regel stamt af van een lange tijd geleden, en heeft tot doel het ronselen van cliënten tegen te gaan. Hier een klein v

bottom of page