top of page
  • jules

Ook onderzoeksrechters moeten de wet volgen

Bijgewerkt op: 1 jan.

Vandaag staat Annemie Serlippens , onderzoeksrechter in Gent ter discussie.

De almacht van de onderzoeksrechters in België is een oud zeer; al was het maar omdat België al meermaals veroordeeld werd voor de onrechtmatige en onmenselijke voorhechtenis in België; het werk van de onderzoeksrechters.

De Gentse onderzoeksrechter Annemie Serlippens moet opstappen; tenminste als het aan Hans Rieder ligt.

Partijdigheid is de aanklacht.


Is 'het vermoeden van onschuld' een onbekende term voor deze en nog vele andere onderzoeksrechters?

In de terminologie van een onderzoeksrechter kunnen in deze problematiek termen als "à décharge" niet ontbreken; immers, een onderzoeksrechter moet een dossier onderzoeken; en dus ook zeer intensief zoeken naar elementen en bewijzen van onschuld. Een onderzoeksrechter mag dan ook niet zelf oordelen; en moet de verdachte dan ook altijd als onschuldig benaderen zolang een rechter ten gronde de schuld niet heeft uitgesproken. Net dit wordt onderzoeksrechter Annemie Serlippens aangewreven als zij in het dossier spreekt van "om de ware toedracht van de gepleegde feiten door voormelde in verdenking gestelden verder en duidelijk in beeld te brengen....".

Onderzoeksrechter Annemie Serlippens is zich niet bewust van die partijdigheid en weigert zich zelf uit het dossier terug te trekken; en dit met steun van het Gentse parket-generaal.

Donderdag 25 februari 2021 valt de beslissing van het hof; wij zijn benieuwd, u ook?


24/02/2021




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page