top of page
  • jules

Conner Rousseau geintimideerd - wat zou hij vinden van de onschuldige voorhechtenis


Als Conner Rousseau een bezoekje van de politie al intimiderend vindt; dan zijn we benieuwd wat hij zou vinden als hij de nacht in de cel had moeten doorbrengen; nochtans is dat iets wat vele onschuldigen moeten ondergaan : onschuldig opgesloten in voorhecthenis.zo staat het in de KVW :

De vader van Conner Rousseau woont in Nieuwpoort en zetelt er in de gemeenteraad. Zijn moeder woont in Sint-Niklaas. Conner woont normaal bij zijn moeder, maar is tijdelijk bij zijn vader gaan wonen omdat zijn moeder nog kanker heeft en tot een risicogroep behoort. De politiezone Westkust kwam zondag in het kustappartement van vader Rousseau controleren of Conner daar wel mocht zijn.


"Beetje te verregaand", schreef hij daarover op Instagram. Volgens Conner Rousseau kwam het politiebezoek er op bevel van hogerhand. "Nog even voordat de haters energie steken in screenshots nemen (voor de 20ste keer)", schreef hij erna. "Ik kan niet naar huis in Sint-Niklaas. Mijn moeder heeft nog kanker en is dus risicogroep, en ik kom nog te veel onder de mensen voor mijn job. Mijn vader woont in Nieuwpoort en ik heb hier een kamer waar ik nu al een week werk."


"Wie ons belde, speelt geen rol"

De SP.A-voorzitter vertelde de voorbije dagen ook al in kranteninterviews dat hij vanuit Nieuwpoort werkt. Toch werd hij gecontroleerd. "Wij lezen niet alle media", reageert woordvoerster Ine Deburchgraeve van de politiezone Westkust. "Of hij nu een bekend persoon is of niet, wij hebben het volste recht om na te kijken of hij aan de kust mag verblijven. Als hij na de genomen maatregelen is aangekomen, dan is dat te laat. Maar dat was dus niet het geval."


"Wij krijgen heel wat oproepen van burgers met de melding dat tweedeverblijvers de laatste dagen nog zijn aangekomen. Wij kunnen dat ook controleren via ons ANPR-systeem (nummerplaatherkenning)", vervolgt Ine Deburchgraeve. "Als burgers ons contacteren, dan gaan we ter plaatse. Wie ons in dit geval heeft gebeld, speelt geen rol."Bron : de krant van west vlaanderen 25 03 2020

https://kw.be/nieuws/samenleving/politiezone-westkust-over-controle-sp-a-voorzitter-conner-rousseau-ons-volste-recht/article-normal-428339.html


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page