top of page
  • mvr

CKV Kapitaalverhoging

De Waregemse onafhankelijke spaarbank CKV trekt zijn kapitaal op met 13,9 miljoen euro, van 23 miljoen euro tot 37,5 miljoen euro. De verhoging gebeurt door opname van overgedragen winst van de bank zonder creatie van nieuwe aandelen. Dat betekent dat de huidige aandeelhouders rijker worden. En die aandeelhouder is Dominiek De Clerck. Dominiek De Clerck vecht een lange strijd uit met zijn broer Francis omtrent de verdeling van het familiaal vermogen. Zelf legt hij zich toe op het beheer van zijn vastgoed en CKV. Die laatste werd even genoemd als mogelijke overnemer van de ter ziele gegane Optima Bank maar details daarover raakten tot op vandaag niet bekend. Dominiek De Clerck woont met zijn echtgenote Veronique Santens in het kasteel Steenhout in Vollezele, Galmaarden. Hij kweekt er trekpaarden en beheert een collectie old timers. De Clerck komt onze ranglijst binnen met een vermogen van 68 miljoen euro.


CKV, voluit Centrale Kredietverlening, bouwde als kleinere financiële speler een sterke positie uit. De Belgische spaarbank werkt samen met zelfstandige makelaars en beschikt over een eigen distributienetwerk van spaarbankagenten en zelfstandige kredietaanbrengers. De bank werkt in hoofdzaak met traditionele spaarproducten en hypothecair gewaarborgde kredieten. 2015 werd afgesloten met een balanstotaal van 571 miljoen euro en een winst van 8,4 miljoen euro, goed voor een dividend van 3,9 miljoen euro. Het eigen vermogen van de bank bedraagt 41,9 miljoen euro.


CKV, Centrale Kredietverlening, richt zich in haar kredietverlening met hypothecaire waarborg vooral tot kwetsbare particulieren en zelfstandigen; om tegen de hoogste rentes kredieten, en bullit kredieten te verstrekken. Zou het percentage openbare verkopen dan ook niet erg hoog liggen bij CKV?


Bron : de rijkste Belgen dd 19/08/2016 EN EIGEN BEWERKING


BEN JE OOIT IN CONTACT GEWEEST MET DEZE MENSEN, LAAT HET ONS DAN WETEN EN MAIL ONS


DEW

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page