top of page
  • mvr

Belgie al tientallen keren veroodeeld voor slechte behandeling gevangenen

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de Belgische staat opnieuw veroordeeld voor de opsluiting van geïnterneerden in gewone gevangenissen. Het is ondertussen de 22e keer dat ons land op de vingers wordt getikt over de kwestie.


De uitspraak komt er na een klacht van acht geïnterneerden. Allen begingen misdrijven -gaande van vrijwillige brandstichting en illegale wapendracht tot verkrachting van minderjarigen en doodslag-, maar konden niet verantwoordelijk worden gesteld voor hun daden.

Door hun mentale toestand werd hun opsluiting in de psychiatrie bevolen. Ze kwamen echter in de psychiatrische afdeling van gewone gevangenissen terecht.

De Belgische overheid moet aan elk van hen binnen de drie maanden een morele schadevergoeding van 15.000 euro betalen, een som van 120.000 euro dus, zo besliste het Hof.


Bron : vrtnws Zico Saerens, Philip Heymansdi 03 feb 2015 12:09


zoekwoorden : koen geens, eubelius koen geens; koen geens wil arco door onze strot stampen; koen geens voorhechtenis onterecht geen vergoeding ; 800000 mensen wensen koen geens veel succes arco vergoeding ;

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page