top of page
  • mvr

bedrijven betalen later en later

Graydon bezorgd over laattijdige betalingen 18.11.2020

Volgens de Graydon Betaal-index werd in het derde kwarlaat amper twee derde van de facturen tijdig betaald. Vorig jaar zal de betaal discipline er niet beter uit; maar het is tijdens de tweede lockdown van kwaad naar erger gegaan.

Het grote verschil met vorig jaar is de veel grotere kwetsbaarheid van veel kmo's op financieel gebied. Zelfs bedrijven die in maart nog gezond waren krijgen het opmerkelijk moeilijker; de buffers zijn al opgebruikt; kredietlijnen zijn al overschreden; het gaat van kwaad naar erger. Hierdoor hakt een betaalachterstand van klanten er nog veel dieper in dan voorhee.

Veel winkels; horecazaken klagen bovendien van de laksheid van de overheid om met geld over de brug te komen; vandaag nog hebben velen geen weet van de wijze waarop de beloofde financiële hulp moet aangevraagd worden. En de facturen stapelen zich op.

Tegen dit tempo moeten we ons aan een tsunami aan faillissementen ; en ontslagen verwachten in de eerste maanden van 2021.

bron Tijd

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zijn de positief geteste politici besmet geraakt in hun favoriete café of restaurant. 16/10/2020 Vandaag raakte bekend dat in navolging van de Franse president Macron; ook de Walen absoluut de horec

bottom of page